CCCBLab: I+C+i | Premi Internacional a la Innovació Cultural

CCCBLab: I+C+i | Premi Internacional a la Innovació Cultural

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Internacional, 2010, 2017

Integrar conceptes com ara la investigació, el desenvolupament i la innovació dins de l’àmbit cultural. Sempre amb la voluntat d’experimentar amb nous formats, oferir sessions més pràctiques i aprofundir en temes com ara la ciència i la cultura, els laboratoris i les ciutats o la co-creació i la visualització de dades.

    Col·laboracions amb el CCCBLab, un espai de recerca i innovació en cultura.

La Mandarina de Newton ha col·laborat amb el CCCBLab des dels seus inicis. Del 2010 al 2012 ho férem a través del programa I+C+i. Un cicle, que des de 2007, abordava la integració de conceptes com ara la investigació, el desenvolupament i la innovació en l’àmbit de la cultura, reflexionant sobre qüestions clau com ara: Quins són els formats culturals en crisi? Com es generen nous públics? Quins són els temes que l’àmbit cultural encara no ha assumit? Cal crear departaments d’I+D en les institucions culturals? Durant els anys 2010, 2011 i 2012 el programa I+C+i, finestra visible del CCCBLab (www.cccb.org/lab), fa un salt endavant: experimenta amb nous formats, ofereix sessions més pràctiques i aprofundeix en els temes que han articulat el cicle des de la seva creació.

D’altra banda, també hem estat presents en les entregues de premis del Premi Internacional a la Innovació Cultural que organitza el mateix CCCBLab. Un certamen biennal amb l’objectiu d’estimular projectes que explorin possibles escenaris culturals dels pròxims anys. S’activa com un nou espai de creació, producció i difusió de propostes amb la finalitat de desenvolupar solucions imaginatives davant dels reptes culturals del segle XXI. En aquest cas, hem aportat una nova mirada per a ajudar a repensar, fusionar o comunicar a través de dinàmiques de Design Thinking i Visual Thinking, els projectes presentats.

Entregables:

Reflexionar sobre l’àmbit del comissariat d’exposicions i la participació ciutadana, incloure la ciutadania en el concepte de laboratori ciutadà o contribuir a hibridar i comunicar nous projectes d’innovació cultural.

Premis i mencions

Premi Internacional a la Innovació Cultural 2015, Premi Internacional a la Innovació Cultural 2017

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?