EduHack

EduHack

mSchools (format per GSMA i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya), Catalunya, 2017, 2018

Transformar l’educació a través de formar els mestres i professors de Catalunya en metodologies d’innovació pedagògica com ara el Design Thinking. A partir d’aquesta formació, produir un repositori de nous recursos innovadors co-creats per grups heterogenis de professors.

    EduHack vol hackejar l’educació amb el millor sentit de la paraula. Ho fa introduint noves visions, com ara el pensament de disseny, les eines digitals o la filosofia DIY, al món de l’aprenentatge.

La Mandarina de Newton va col·laborar amb mSchools en el disseny, l’estructuració i la realització de la segona edició d’EduHack.

Aquesta edició va constar de sessions presencials i un procés en línia continuat per a desenvolupar i pilotar les propostes en contextos educatius reals. La Mandarina de Newton va participar en la creació de:

  • Una plataforma digital amb espai de continguts i espai de treball dels diferents grups participants.
  • Cinc càpsules audiovisuals.
  • Una formació per als facilitadors voluntaris implicats en el projecte.
  • Quatre sessions de tot un dia simultànies a les quatre províncies catalanes: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, per tal d’afavorir la creació de comunitats d’aprenentatge i el treball en equip. Vam arribar a 800 participants dividits en 150 equips de disseny formats per mestres, professors, estudiants de pedagogia i professionals de l’educació en general.
  • Dues sessions de seguiment: la primera dins del marc del YOMO i la segona acollida pel Museu Marítim de Barcelona.
  • Assessorament i seguiment del projecte.

Gràcies a tota aquesta feina, es produïren 60 propostes didàctiques pilot que durant el curs 2018-2019 s’han testat a més de 100 escoles catalanes, impactant així a més de 5 000 alumnes.

A partir d’aquí han nascut altres formacions a professorat vinculades als Centres de Recursos Pedagògics (CRP).

Entregables:

60 prototips pilot de propostes didàctiques innovadores, inclusives i digitals, impactant al voltant de 100 escoles, 250 docents i 5 000 alumnes.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?