Expolab

Expolab

Citilab, amb la col·laboració del Tech Museum de San José a Califòrnia (USA), Internacional, 2010

Co-crear una exposició sobre Internet amb la ciutadania i fer recerca en els processos de comissariat col·lectiu. Introduir la filosofia de participació 2.0 a l’àmbit de la cultura.

    Expolab és un projecte de recerca centrat en el comissariat de les exposicions i la participació ciutadana.

Aquest projecte va obrir el procés de comissariat a la ciutadania. A partir d’una sèrie de tallers presencials oberts a la participació i utilitzant metodologies pròpies del Design Thinking es van anar definint els àmbits temàtics que els participants trobaven interessants. Aquests s’acotaren en: els records i la fotografia, l’espai-temps, el treball col·laboratiu, les connexions i la seguretat. Un cop perfilats aquests grans àmbits es va redactar un design brief inicial. Participants de tot el món van ser convidats a trobar-se cada dijous per co-dissenyar els mòduls expositius que compondrien l’exposició. Finalment una votació online i offline ens va conduir cap a la consolidació de set mòduls expositius. Un últim esforç de concreció, ens va apropar al disseny final de l’exposició “De la contemplació a la participació, i més enllà”.

Aquest projecte va utilitzar la mateixa filosofia d’Internet i la seva capacitat d’incloure la participació, per co-crear una exposició sobre el mateix Internet. Va ser un espai de recerca tant en metodologies com en percepció del món virtual.

Entregables:
  • Una exposició sobre Internet amb set mòduls expositius que promouen l’observació de conceptes, la interacció a través de l’estudi de fenòmens i la participació col·lectiva a través de les tecnologies de la informació i la comunicació.
  • Un estudi sobre com aplicar metodologies participatives en l’àmbit cultural.
  • Un estudi sobre la percepció qualitativa d’Internet per part de la ciutadania.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?