L’energia en fotogrames

L’energia en fotogrames

Institut Català de l’Energia (ICAEN) , Catalunya , 2012, 2015

Com apropar l’eficiència energètica als joves i als professionals de la Generalitat de Catalunya?

    Creació del joc de Les cinc diferències energètiques, una web sobre l’eficiència energètica que compta amb càpsules audiovisuals interactives, fitxes d’experiments i explicacions científiques. Creació de la sèrie de sis càpsules audiovisuals Estalvia Energia a l’oficina que, a través de la reducció a l’absurd, vol crear consciència de la necessitat de ser eficients amb el consum enèrgic als entorns de feina.

El joc de Les cinc diferències energètiques és una eina virtual adreçada als estudiants joves i a professors amb la finalitat de fomentar les vocacions en els estudis d’enginyeria. Aquesta iniciativa també té com a objectiu promoure la consciència entre els joves que l’energia és un recurs escàs. Es promou la figura de l’enginyer/a com una persona que desenvolupa i aplica tecnologies innovadores. També es mostren algunes de les possibilitats que sʼofereixen als professionals dʼaquest àmbit, així com la seva contribució positiva a la societat. Aquesta eina virtual presenta cinc models dʼenergies renovables i, també, noves tecnologies basades en l’estalvi i l’eficiència energètica. Inclou vídeos explicatius, descripcions informatives, experiments il·lustratius i enllaços a informació addicional. La il·luminació LED, vehicles elèctrics, energia solar, l’aïllament i els ordinadors personals són alguns dels temes que sʼhi troben desenvolupats. Aquest projecte va comptar amb el suport dʼEnginycat.

Estalvia Energia a l’oficina és un projecte que proposa tot un seguit de bones pràctiques pel que fa a l’ús de l’energia en el nostre entorn de treball. A través d’una sèrie de sis curts audiovisuals ideada i produïda per la Mandarina de Newton, l’ICAEN pretén sensibilitzar els professionals de la Generalitat de Catalunya. Aquestes càpsules audiovisuals mostren consignes senzilles i fàcils d’aplicar en el nostre dia a dia per ajudar-nos a reduir la despesa energètica a l’oficina i que també poden ser aplicades a casa.

Cada peça audiovisual se centra en un aspecte diferent de la realitat laboral on podem estalviar energia. Els àmbits tractats són:

  • Estalvi energètic amb els aparells electrònics: es qüestiona l’ús dels aparells electrònics.
  • Estalvi energètic vinculat a la mobilitat: es qüestiona l’ús del transport de camí a l’oficina.
  • Estalvi energètic als espais comuns: es qüestiona l’ús d’espais adients en funció de la quantitat de persones i la feina a realitzar.
  • Estalvi energètic als espais de descans: es qüestiona l’ús energètic als espais d’oficina destinats a descansar i dinar durant les pauses laborals.
  • Estalvi energètic i la climatització: es qüestiona l’ús dels aparells de climatització a les oficines.
  • Estalvi energètic en l’ús de materials: es qüestiona el nostre consum de fungibles.

Entregables:

Web amb càpsules audiovisuals i fitxes d’experiments: Sis càpsules audiovisuals.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?