NODE: Innovators Program

NODE: Innovators Program

NODE. Center For Curatorial Studies- Berlin, Alemanya, 2015

Podríem trobar l’essència del procés artístic per tal d’apropar-lo als entorns d’aprenentatge tal com han fet el mètode científic o el design thinking? Què fa especial el pensament artístic?

    Programa de dos mesos per explorar el potencial del pensament artístic com a eina útil en l’educació.

NODE- Innovators Program és un programa per a investigar com es poden aplicar els pensaments i les estratègies que s’utilitzen en les arts per a la innovació en altres sectors. Hi ha treballat un grup de nou persones innovadores de diferents àmbits i nacionalitats: Perla Montelongo, Lauren Reid, Aleksandra Berditchevskaia, Saumya Bhatt, Gabriela Durán, Stine Marie Jacobsen, Silke Lange, David C. Terry i Irene Lapuente.

El programa pretén investigar el potencial de la pràctica artística més enllà de les obres d’art i la producció d’exposicions, i planteja la següent pregunta: com es pot utilitzar l’art com una eina educativa?

Els nou innovadors han col·laborat seguint una estructura adaptada del mètode de Design Thinking que ha alternat recerca, ideació, prototipatge i assaig fins a aconseguir el resultat final: un prototip consistent en una eina d’aprenentatge per als professors i facilitadors, per a potenciar el pensament divergent en entorns educatius no formals. Aquest prototip consistí en tres càpsules audiovisuals amb activitats i referències.

Entregables:

Càpsules audiovisuals amb activitats i referències.

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?